Schitterende muziek bij hulde van culturele helden Nazareth

De cultuurraad en de cultuurdienst van de gemeente Nazareth zetten afgelopen vrijdag 14 juni het lokale talent in de schijnwerpers tijdens een sprankelend cultuurfeest in zaal cc De Zwaan. Het evenement trok meer dan 200 enthousiaste aanwezigen.

Na een verbindend netwerkmoment waren alle ogen gericht op de bekendmaking van de 25 culturele helden van Nazareth. De avond werd vakkundig gepresenteerd door de altijd charmante Joris Hessels (radio Gaga - VRT). Hij verzorgde de toelichting bij de filmpjes van de laureaten en leidde de gesprekken in de praathoek met flair.

Onder de geëerde was Luc Simoens, de bezielende kracht achter het oorlogsmuseum, een begaafd saxofonist en een gewaardeerde geluidstechnieker van onze concerten.

Ook een andere cultuurheld is gegroeid uit onze harmonie: Geert Dhondt, directeur van KADE die in Nazareth een bloeiend filiaal van het kunstonderwijs mee uit de grond stampte.

Als meervoudig cultuurlaureaat werd onze harmonie gevraagd voor enkele muzikale intermezzo's. Voor deze gelegenheid werden er twee kwintetten gevormd. De klarinetsectie bestond uit Bart, Freya, Luc, Sigyn en Stijn. Het saxofoonkwintet, volgens Joris Hessels het meest sexy instrument, was samengesteld uit Bram, Ellen, Jovanka, Lode en Renaat. Hun uitvoering was van een uitzonderlijk hoog niveau en betoverde het publiek, dat hen beloonde met warm en oprecht applaus.

Deze 10 muzikanten, onze eigen cultuurhelden, deden onze harmonie alle eer aan.
Van harte gefeliciteerd met deze schitterende prestatie.


 

Redacteur: MVP

Geschreven op

Schitterende muziek bij hulde van culturele helden Nazareth