Maak kennis met onze jeugd


Meer dan 30 jaar geleden kwam men tot de vaststelling dat er zonder jeugd geen toekomst was weggelegd voor onze harmonie. Sindsdien verfijnde men de jeugdwerking en werd ze aangepast aan de actuele noden.

Sedert enkele jaren is de jeugdharmonie uitgegroeid tot een volwaardig orkest.
Zij repeteren wekelijks op zondagochtend van 9u30 tot 11u45 en brengen jaarlijks twee concerten en doen tal van activiteiten.

Ze kregen ondermeer de titel: Cultuurlaureaat van Nazareth 2016.
Op zowel het 65ste (2017) al op het 67ste (2019) Europees muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt behaalden ze de eerste prijs cum laude.

 

Dirigent

Wim Van Volsem, geboren in 1968, is een gepassioneerde fagottist met een indrukwekkende achtergrond in de muziekwereld. Zijn muzikale reis begon aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij zijn talent verfijnde en uitblonk in notenleer, fagot, harmonie en kamermuziek. Als laureaat fagot en kamermuziek behaalde hij daar zijn eerste prijzen en in 1994 voltooide hij zijn hoger diploma fagot aan dezelfde instelling. 

Sinds 1990 heeft Wim zijn passie voor muziek gedeeld als fagottist en contrafagottist in verschillende symfonische orkesten, zowel nationaal als internationaal. Zijn vaardigheden hebben hem opgenomen in gerenommeerde ensembles zoals het Kamerorkest Prima la Musica, onder leiding van Dirk Vermeulen, waar zijn talent te horen is op diverse opnames.

Naast zijn uitvoerende carrière heeft Wim ook zijn kennis en ervaring doorgegeven als docent fagot aan de Academie De Kunstbrug te Gentbrugge en het Stedelijk Conservatorium te Brugge sinds 1990. Met meer dan 30 jaar ervaring als dirigent in verschillende Harmonieorkesten, is hij een bekwame gids voor beginnende muzikanten op hun reis naar het ontdekken van de kunst van samenspel. Altijd met aandacht voor individuele capaciteiten, begeleidt hij hen in het avontuur van het samen musiceren.

Wim dirigeert onze jeugd sinds 2023.

None