Decemberconcert 'Culturen van de wereld'

Wat een weekend. Het hoofdstuk "Culturen van de Wereld" werd enkele jaren geleden al uitgeschreven. De concertcommissie, bestuur, dirigent en muzikanten zaten twee jaar geleden klaar om op scène te komen, maar er was jammer genoeg door alom bekende redenen in december 2021 oorverdovende stilte.

Na meer dan 2 jaar hoopvol afwachten, kon het eindelijk weer! Op zaterdag 3 en zondag 4 december vulde de sporthal van Nazareth zich opnieuw met nieuwsgierige toeschouwers. Voor twee avonden omgetoverd tot een waar concertzaal, gevuld met prachtige muziek.

Onder begeleiding van de magistrale Wim Belaen wist Vrank en Vrij Nazareth volle zalen te ontroeren. Adembenemende muziek van Spanje, Griekenland, Mexico, China, ... Geen enkele cultuur van de wereld kon ontbreken. Onze muzikanten wisten inkt op papier om te zetten naar opzwepende en roerende ritmes. Het enthousiasme van de muzikanten gleed van het pudium af recht de zaal in om het publiek mee te krijgen. Iedereen voelde de ontlading. 

Maar zo een concert is niet enkel mogelijk met een orkest, dirigent en publiek.
Vrijwilligers zijn in aanloop naar het concertweekend van onschatbare waarde, zowel zichtbaar voor de schermen als de vele onzichtbare taken achter de schermen. Al van de vrijdag ochtend stonden ze klaar. Podium opbouwen, een bar installeren, geluid en licht. Maar ook de maanden ervoor bij de vele vergaderingen. Neen, dit werkje klaar je niet op 5 minuten. Al onze vrijwilligers staan ieder jaar klaar om ondersteuning te bieden en daarom zeggen wij: "een welgemeende dank je wel!"

De presentatie nam Karel Vos opnieuw op zich, met zijn stem wist hij de zaal te boeien.
Bedankt Karel om dit telkens zo professioneel te brengen.

Kortom het recept voor een fantastisch concert.
En jullie bedankt om een geweldig publiek te zijn. 

Geschreven op

Decemberconcert 'Culturen van de wereld'